Op Regio Leidsche Rijn schrijf ik blogs voor ondernemers, zoals voor het advocatenkantoor De Zaak in Recht. In ‘Van wetboek tot vaatboek’ schrijf ik over de dagelijkse activiteiten van de enthousiaste advocaat mr. Ingrid van den Heuvel-Beerens.

Over haar eerste weken als ondernemer is mr. Ingrid van den Heuvel-Beerens zeer enthousiast. In januari begon zij haar eigen advocatenkantoor De Zaak in Recht en ze geniet van alles!

Ingrid had alle stoelen in elkaar gezet en haar kantoor gezellig ingericht. Ze keek om zich heen en voelde zich thuis. Dit was helemaal haar werkplek. Maar nu nog cliënten, zoals advocaten klanten noemen… Dat duurde twee dagen. Toen kwam de stroom van mensen die ze mag bijstaan op gang.

Hoe ze dat doet? Om te beginnen heeft Ingrid elke vrijdagochtend spreekuur. Op afspraak kunt u uw zaak kort aan haar voorleggen. Ingrid bekijkt of ze u daarin kan bijstaan. En misschien nog belangrijker, of het klikt. Vertrouwen is voor haar de basis. Voelt het van beide kanten goed, dan gaat Ingrid graag een samenwerking aan waarbij zij zich voor 100% inzet.

Wat voor zaken behandelt Ingrid? Haar praktijk is heel divers maar heeft altijd te maken met familierecht, jeugdrecht of strafrecht.

Er is al veel informatie gevraagd over mediation. En op dit moment helpt ze bij gezagsgeschillen en discussies over de hoogte van de alimentatie. Ook staat ze ouders en kinderen bij in een ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Dat is iets heel ingrijpends in het leven van ouders en kinderen, waarbij zij ineens met een derde instantie te maken krijgen. Ingrid vindt het fijn dat ze dan iets voor hen kan betekenen, waarbij ze begint met het geven van uitleg van de situatie. Het bieden van duidelijkheid is voor Ingrid heel belangrijk.

Benieuwd naar de rest?

https://www.regioleidscherijn.nl/2016/03/04/blog-wetboek-tot-vaatdoek/

 

van-wetboek-tot-vaatdoek